No niin, se on nyt ohi, ensimmäinen suoraan hoitoon liittyvä lääkärikäynti. Ultra meni nopeasti, kaikki on kunnossa ja hoito voidaan aloittaa eli oma hormonitoiminta ei ole vielä käynnistänyt munarakkuloiden kypsymistä. Lääkäri oli sama oikein mukava ja empaattinen kuin hoidon suunnittelukäynnilläkin. Kyseli, että oltiinko keskusteltu inseminaatiosta ja keinohedelmöityksestä. Kerroin, että päätettiin ensimmäinen kierto mennä vain lääkkeillä. Keinohedelmöitykseen olemme valmiit, jos siihen tarvitsee mennä.

Pistoksen opettelu meni nopeasti sekin. Kynä on oikeasti helppo käyttää ja kaikki sujui hyvin.

Sain mukaani hoitokalenterin ja pussukan, jossa on se pistoskynä, ruiskut ja neuloja irrotuspiikkiä varten ja muuta tarpeellista.

Se yllätti vähän, että pistosajankohta pitää olla aina sama. Tarkin ohje - hoitajat antoivat vähän erilailla ohjeet - oli, että 5 minuuttia saa heittää. Jotenkin en osannut ajatella, että se on ihan niin tarkkaa.

Aika sekava olo. Yhtä aikaa toiveikas, pelokas, jännittynyt ja huolissaan. Tekisi mieli syödä, mutta ei ole yhtään nälkä eikä oikein tee mieli mitään. (Lohtusyömistä?)