Olen viettänyt pitkän viikonlopun vapaalla, poissa kotoa. Se on tehnyt hyvää. Olen ollut ajattelematta a) töitä ja b) lapsettomuutta.

Perjantaina, joka oli kp 13, valkovuodon seassa oli tippa hyytynyttä verta. Se oli aika hämmentävää, eikä minulla ole aavistustakaan, mistä se voisi johtua. Joudun varmaan googlaamaan vielä illalla erilaisilla asiaan liittyvillä hakusanoilla, jos löytäisin jotain.

Lapsettomuus kyllä noin keskimäärin pyörii taas mielessä. Toivon kovasti, että pääsemme aloittamaan hoidot heti ensimmäisessä mahdollisessa kierrossa. Mutta se myös pelottaa. IVF-hoitoihin liittyy niin paljon riskejä. Jotain tapahtuu tietenkin juuri meidän kohdallamme. Toivon myös, että lapsettomuuden syy selviäisi hoidon aikana. Samalla tiedän, että ei sitä pitäisi toivoa, sillä sehän tarkoittaisi, että olisi vakava vika, jotain jota voi olla vaikea tai mahdoton hoitaa.

***
täydennys vielä muutama minuutti myöhemmin: Googlaamalla löytyi tietoa (lähinnä neti keskustelupalstoilt ja muista epäluotettavista lähteistä), että ovulaatioonkin saattaisi liittyä verensekaista valkovuotoa. Tämä olisi minulla ensimmäinen kerta. Mutta jos se pitää paikkansa, niin kerrankin saattoi osua seksi oikeaan päivään, ihan vahingossa, sillä oletin oviksen olevan vasta tänään.