Ja se olikin sitten hankalaa. Normaali alkionsiirto taitaa kestää kaikkiaan noin viisi minuuttia. Meillä meni tänään 20 minuuttia. Ekallakin kerralla se oli hankalaa, mutta silloin asia korjautui ihan vain asentoa parantamalla.

Mutta tänään. Tänään jouduttiin vaihtamaan työkaluja, yrittämään kohdun oikaisua pihdeillä (niin se taisi olla, ainakin se sattui) ja ultraamaan sisäkautta.  Lopulta selvisi, että mun kohtu
suurinpiirteinen tekee silmukan takakautta, mikä vaikeuttaa katetrin viemistä sisään kohtuonteloon. Sitten otettiin oikeat työkalut käyttöön, nekin tuntuivat todella epämiellyttävälle. Onneksi vähän aikaan ei ronkita, ehdin toipumaan.

Alkioistamme toinen oli lähtenyt jakautumaan, mutta siitä oli kuollut yksi solu. Toinenkin oli elossa, mutta se ei ollut (vielä?) lähtenyt jakautumaan. Oli siis tehtävä päätös. Ja me päätimme, että käytetään siirrossa molemmat alkiot. Lääkärin mukaan kaksosraskauden todennäköisyys on hyvin pieni näillä alkioilla, jotka eivät ole huonoja, mutta eivät mitään huippuhyviäkään. Tuntui siltä, että vain toisen käyttäminen olisi ollut tuhlausta. Vaikka ei se kai olisi huono vaihtoehto, että saisimme kaksoset. Minusta se on ollut aika mukavan tuntuinen ajatus, kun olen asiaa miettinyt.

Juuri nyt ei tunnu juuri miltään. Toimenpide kyllä pyörii mielessä, mutta lähinnä epämukavien kokemusten vuoksi.