Yleensä tulee vain tilitettyä huonoa oloa ja kirjoitettua vain silloin kun ottaa päähän. Tänään on toisin. On ollut tosi mukava päivä. Heräsin tosi aikaisin, mutta nukuttuani yli 12 tunnin yöunet, aamulla ei ollut kiire mihinkään ja lehden luettuani oli vielä koko päivä aikaa. Tavallisena lauantaina päivä on usein jo melkein puolessa, kun saan lehden luettua. Meillä oli aamupäiväseksiä. Käytiin hetken mielijohteesta kauppareissulla ulkona syömässä. Ja iltapäivällä vielä katselemassa läheisessä isossa rautakaupassa ja puutarhaliikkeessä. Nyt on saunan jälkeinen raukea olo ja voikin keskittyä vaikkapa kodin sisustuksen suunnitteluun.

Meidän koti on vielä ihan kesken. Se johtuu varmaan enimmäkseen siitä, että asutaan vuokra-asunnossa ja tiedetään, että tää ei ole meidän koti kovinkaan montaa vuotta. Toisaalta, miksi ei sisustaisi, kun tää kuitenkin on meidän koti varmasti vielä ainakin pari-kolme vuotta, ehkä pidempäänkin. Paitsi jos voitetaan lotossa, mikä tosin edellyttäisi sitä, että lottoaa.

Eräänä päivänä sain moitteet siitä, että en suhtaudu kovin valoisasti meidän lapsiprojektiin. Nykyään, kun suunnittelee tulevaisuutta muutamaa kuukautta pidemmälle, miettii sitä, että on toivottavasti äitiyslomalla silloin, jos nyt voin koskaan jäädä äitiyslomalle. Tuota jälkimmäistä lausetta ei tarvitsisi aina toistaa. Tämän yritän jatkossa muistaa.