Aamulla suihkuttelin ties kuinka paljon Synarelaa hukkaan, kun en siinä tohinassa -sokea ääliö!- tajunnut ottaa siitä suojusta pois, kuuntelin vain, että suhisee, mutta miksei mitään tunnu. Kokeilin sitä sitten katsoen, että tuleeko sieltä mitään, pumppasin siinä varmaan kolme tai neljä annosta, ennen kuin tajusin, mistä kiikastaa. No, nyt jo vähän hymyilyttää itseäkin.

Oireet ovat edelleen ihan siedettävät, oikeastaan niin vähäiset, että mietin, onko kaikki mennyt niin kuin pitää. On ollut vain satunnaisia kuumia aaltoja ja unensaantivaikeutta ja heräilyä yöllä. Toivottavasti tiistaina lääkärissä todetaan, että vaste lääkkeelle on ok, munasarjojen toiminta nollassa, ja voidaan aloittaa Puregon-pistokset munarakkuloiden kasvattamiseksi.

Eduskunta hyväksyi perjantain hedelmöityshoitoja koskevan lain sisällön sellaisena, kuin hallitus sitä esitti. Asiahan menee vielä suureen valiokuntaa, mutta tulee sieltä kyllä varmaan ihan samanlaisena, joten se alkaisi nyt olla kasassa se homma.

Olen jonkin verran lukenut asiasta käytyä keskustelua lehdistä ja täysistunnon pöytäkirjastakin. Sen verran herkkänä on tämän asian suhteen ollut, että monet konservatiivisten ihmisten, kuten Päivi Räsänen, mielipiteet ovat suorastaan loukanneet. Vaikka heidän mielipiteensähän eivät itse asiassa meitä ole ollenkaan koskeneet - me kuulumme niihin, jotka heidän mielestään ovat oikeutettuja hoitoihin (avioliitossa, omilla sukusoluilla). Mutta silti. Nämä ihmiset puhuvat mm. siitä, mikä on luonnollista ja "Jumalan tahto". Sen vain sanon, että ei hedelmöityshoidoissa ole mitään luonnollista.