Saimme vielä lisätietoa alkioistamme. Viidestä jakautuneesta se jo siirretty oli laadultaan ainoa kakkonen. Ykkönen on siis paras ja niitä lääkärin mukaan näkee aika harvoin.

Pakastetuista alkioista kolme oli kolmosia ja yksi oli kolmemiinus, jota ei yksin olisi pakastettukaan, mutta toisen kaverina on vielä ok. Näilläkin raskaus voi alkaa.

Mutta joukossa oli siis seitsemän huonompilaatuista alkiota. Mahdollisissa myöhemmissä hoidoissa voidaan sitten arvioida sitä, onko kyseessä toistuva ongelma vai onko nyt vain ollut "huono valikoima" munasoluja tarjolla. Tällainen on lääkärin mukaan useimmiten munasoluperäinen juttu.

Ultraäänitutkimuksessa näkyi, että mun kohdun limakalvo on taas tosi ohut ja lääkäri päättikin sitten heti, että emme edes yritä PAS:a luonnolliseen kiertoon vaan tuetaan estrogeenihormonilla limiksen kasvua. Kuitenkin aika paljon helpompi juttu kokonaisuudessaan kuin IVF:ää varten tehtävä stimulaatio. Tammikuun kierrosta pääsen aloittamaan zumenon-kuurin (on siis sitä estrogeeniä).

Pakastetuista alkioista noin 70% selviää sulatuksesta. Noin 25-30% hoidoista saa aikaa raskauden.

Kokonaan unohdin kysyä, että kuinka pitkä tauko on tarpeen, mutta tavallaan se kävi kyllä ilmi keskustelussa. Niin ymmärsin, että voitaisiin tehdä PAS jo seuraavassa kierrossa ellei Väestöliitossa olisi joulutauko. Niinpä siirto tehdään vasta tammikuussa alkavassa kierrossa. Näin ollen PAS voidaan tehdä aika pian, jos vain on toipunut IVF:stä.