Löytyi kolme munarakkulaa, joista joku tai useampi todennäköisesti irtoaa. Monisikiöraskauden riski on edelleen olemassa, mutta lääkäri katsoi sen niin pieneksi, että saimme luvan edetä normaalisti. Kohdun limakalvo on ohuenpuoleinen, lääkärin mukaan on mahdollista, että se lähempänä kiinnittymisen aikaa paksunisi aika viime tipassa, sitä ei kuitenkaan seurata. Jos meille tehtäisiin inssi, kohdun limakalvoakin tarkasteltaisiin vielä ainakin parin päivän päästä, jolloin se voisi olla aivan erinäköinen. Inseminaatiota emme tähän kiertoon kuitenkaan saa, aikataulu on täsmälleen sama kuin ensimmäisessä hoitokierrossa. Viikonloppuna on siten tiedossa väkisinmakaamista, niin kuin mieheni asian herkästi ilmaisee.

Tänään oli eri lääkäri kuin aiemmilla kerroilla. Pidän siitä toisesta enemmän, mutta ei tämä tämänpäiväinenkään onneksi huono ollut. Näillä "mun" lääkäreillä on vähän erilaisia ajatuksia, toisaalta on ehkä hyväkin kuulla vähän eri näkökulmia asioihin. Toisaalta, jokainen kiertokin on tietenkin vähän erilainen. Mutta tänäinen oli kyllä jutellut sen edellisen kanssa ja aikoi edelleen konsultoida. Oli kyllä mukava huomata, että potilaiden asiat katsotaan lääkärien kesken silloin kun näitä lääkärivaihdoksia tapahtuu.

Meidät laitettiin koeputkihedelmöitysjonoon. Lääkärini tänään katsoi, että se on meille nyt mahdollista. Nyt menossa olevien hoitojen suunnittelukäynnillä sovittiin 1-3 kokeilukerrasta. Nyt on siis kohta kaksi takana, joista toisesta ei tosin vielä lopullista tulosta, mutta jonossa siis ollaan.

Sain mukaani monisteen, jossa kerrotaan hoidon eri vaiheista. Luin sitä matkalla töihin ja kyllä sekin aika tavalla hirvittää. Loppukeväästä mennään taas miehen kanssa yhdessä suunnittelukäynnille; tai toivottavasti ei mennä, mutta aika on kuitenkin varattuna.