Niinhän se sitten venähti 30 päiväiseksi tuo kakkoskierto. Soitin heti naistenklinikalle ja hoitaja sai väännettyä mut kalenteriin, ei ihan parhaalle päivälle (kp10), mutta lähelle kuitenkin eli kp11:een. Odottelen vielä puhelua, jossa saan vahvistuksen annostuksesta ja lisäohjeita jatkosta.

Enkä ehtinyt kysyä siitä inssistä. Pitää kysyä sitten, kun hoitaja soittaa. Nyt nimittäin ei ole sitä kp5:n käyntiä hoitojen aloittamispäivänä ja jotenkin olin ajatellut ottaa asian vasta silloin puheeksi. Kyllä siellä naistenklinikalla kuitenkin varmaan ennen sitä kp11 kontrollikäyntiä halutaan tietää, millaista hoitoa me tässä kierrossa odotetaan/toivotaan/halutaan.

Laskeskelin kalenterista. Jos tämä kierto menee samalla tavalla kuin edellinen lääkkeellinen kierto, niin irrotuspiikki osuu viikonlopun alle. Viikonloppuisin ei tehdä inseminaatioita. Nyt on siis toivottava, että jokainen lääkkeellinenkin kierto on vähän erilainen. Tai että siinä on edes vähän liikkumavaraa.

Täydennystä vasta parin päivän päästä eli keskiviikkoiltana, on ollut aika kiire:

Niin, jo tuolloin maanantaina hoitaja soitti. Sain annosteluohjeet Puregonille, annos nyt 41,7 ("yksi naksaus alle 50"). Inssistäkin muistin kysyiä. Se voidaan tehdä vain, jos aikataulu sattuu sopivasti ja siitä voipi puhua sitten viikon päästä, kun tehdään se kontrolliultra.

Kontrolliultrassa selvitetään siis, onko munarakkuloita kypsynyt, onko niitä sopiva määrä ja  koska irrotuspiikki (Pregnyl) on pistettävä. Inssi on irrotuspiikistä ylihuomenna eli jos irrotuspiikki on perjantaina, niin kuin ekan kuurin aikataululla olisi, niin inssi olisi sunnuntaina, jolloin sitä ei tehdä. Mutta tämä jää siis nähtäväksi. On varmaan kuitenkin parempi olla arvailematta, varsinkin, kun tuo puregonin annostelu muuttui.

Hain kaikki kerralla apteekista, jonne oli soitettu puhelinresepti - kätevää. Koko satsi maksoi 105 euroa - auts.